W tym tygodniu w Londynie zostanie otwarty pierwszy na świecie koktajl bar z marynowaną cebulą. Garner’s Pickles w barze Swift Shoreditch będzie pierwszym na świecie menu zbudowanym wyłącznie z marynowanej cebuli.

Gwiazda popu Dua Lipa przypisuje się mu zapoczątkowanie trendu dodawania do napojów dodatków na bazie marynat. W 2024 roku pojawiła się na TikToku, dodając sok z marynaty i jalapeño do napoju bezalkoholowego, a następnie wypiła łyk. Od tego czasu opublikowano niezliczoną ilość innych przepisów i filmów podkreślających zalety dodawania tego niezwykłego składnika do innych płynów, a niektóre przepisy były bardziej skuteczne niż inne.

W wyskakujących napojach będzie można znaleźć „Pickleback Buck”: bourbon z dodatkiem słodkich marynat Garner’s, ognistego świeżego syropu imbirowego i pikantnej limonki, podawany w formie highballa. Ci, którzy mają ochotę na sezonowy łyk, mogą spróbować Winter Spiced Cranberry Sour, wzbogaconej solanką ze słonej przekąski.

Elaine Miller z Garner’s powiedziała: „W te Święta Bożego Narodzenia w niespotykany dotąd sposób dzielimy się naszymi najwyższej jakości piklami. Bar Jar będzie otwarty dla miłośników koktajli – i oczywiście marynowanej cebuli.

„W barze zaprezentowane zostaną niektóre ze słynnych koktajli z marynowanej cebuli, a jeden z nich będzie nawet serwowany prosto ze słoika Garner’s w luksusowym otoczeniu.”

Inne napoje na bazie marynat to „Pickleada”, która łączy sok z pomidorów koktajlowych z solanką i uzupełniana jest jasnym piwem. Charakterystyczny Garner’s Gibson zawiera wytrawny wermut i gin i jest podawany w stylowym kieliszku do martini.

Koktajle zostały przygotowane przez doświadczonych miksologów dla różnych podniebień, w zależności od tego, jak żądny przygód czuje się pijący.

Bar Garner’s Jar jest otwarty od 15:00 do 23:00 w piątek 5 grudnia i jest dostępny dla zarezerwuj online.

Elaine Miller dodała: „Piklowane cebule od lat dodają smaku i chrupkości kanapkom oraz kradną urok deskom serów, więc było tylko kwestią czasu, zanim rozwalą przyjęcie koktajlowe.

„Okazuje się, że mieszają się równie dobrze z ginem, jak i z Gorgonzolą. Przygotuj się na fachowo wymieszane kreacje podawane prosto ze słoika do szklanki – jedyne w swoim rodzaju przeżycie z najwspanialszą solanką roku.”

Source link

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj