Podczas gdy Amerykanie zdają się z tego naśmiewać Kuchnia brytyjskawszyscy wiemy, jakie to smaczne. Fasola na grzance jest częstym celem kpin w Internecie, ale teraz pojawił się nowy trik, dzięki któremu podstawowe, komfortowe jedzenie stanie się jeszcze smaczniejsze.

Ze swej natury, fasola na tościeto bardzo proste danie. Tylko dwa składniki. Jest to część atrakcyjności doświadczenia, więc nie chcesz wprowadzać zbyt dużych zmian. Jak na ironię, amerykański Cook zdecydował się wkroczyć i stworzyć wartościowy dodatek do brytyjskiego klasyka. To prosty dodatek świeżych ziół wynosi danie na zupełnie nowy poziom.

Świeże zioła wymienione przez Pyszna kuchnia mamy są świeża pietruszka i kolendra jako dodatek. Innym sposobem na ulepszenie posiłku śniadaniowego jest użycie fantazyjnego rodzaju chleba, który pochłonie cały ten cudowny sos pomidorowy.

Zakwas jest obecnie w modzie i jeśli wolisz, jest to świetny dodatek dla miłośników fasoli i tostów. Ale możesz użyć dowolnego rodzaju chleba, tak jak Yummy Mummy Kitchen sugeruje grubszy chleb wiejski, francuski, ciabatta, a nawet kromki bagietki.

Oprócz ziół i chleba niektórzy kucharze znaleźli inne subtelne sposoby na podniesienie poziomu potrawy bez uszczerbku dla jej prostoty. Niewielki kawałek masła rozsmarowany na grzance przed dodaniem fasoli może dodać bogactwa i pomóc zrównoważyć pikantność sosu pomidorowego. Możesz nawet dodać trochę startego sera na wierzch, aby stopił się z sosem pod wpływem ciepła unoszącego się z parującego talerza.

Innym popularnym akcentem jest dodanie odrobiny pikanterii. Odrobina wędzonej papryki, odrobina sosu Worcestershire, a nawet kilka płatków chilli doda fasoli kopa, nie zmieniając posiłku w coś zupełnie innego. Te dodatki pozostają wierne duchowi fasoli na toście – szybkie, pocieszające i nieskomplikowane – jednocześnie nadając mu nieco więcej dynamiki.

Dla ludzi, którzy lubią bardziej serdeczne śniadanieulubioną odmianą stało się jajko sadzone lub w koszulce umieszczone na wierzchu. Płynne żółtko miesza się z sosem i sprawia, że ​​całe danie staje się jeszcze bardziej smakowite. Niektórzy łączą go również z grillowanymi pomidorami, grzybami lub kilkoma plasterkami bekonu, aby stworzyć pełniejszy talerz śniadaniowy.

Source link

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj