Po zbliżają się niedziela wielkanocni, członkowie Rodzina królewska bez wątpienia podekscytuj się wspólnie okazującą okazję. A także Uczęszczanie do niedzielnej nabożeństwa w St George’s Chapel W Zamku Windsor członkowie rodziny królewskiej mają tendencję do wspólnego obiadu wielkanocnego niedzielnego lunchu. Podobnie jak na Boże Narodzenie, lunch jest jednym z największych wydarzeń dla rodziny w ich osobistych kalendarzach i daje im wszystko, aby się spotkać.
Daje im to również możliwość cieszenia się bardzo imponującym rozprzestrzenianiem się lunchu, który zawiera składniki z Królewskich Estates. Były królewski szef kuchni Darren McGrady wcześniej Powiedział OK! Magazyn Wszystko o tym, co oferuje jedzenie, potwierdzając, że tradycja jest podana pieczona jagnięcy, która w chrześcijaństwie symbolizuje „baranek ofiarny” wspomniany w Starej Testamencie.
Mówiąc o czym Royals może znaleźć w menu w niedzielę wielkanocnąPan McGrady powiedział OK! Magazyn: „Poszliśmy prosto do dania głównego – tradycyjnego pieczonego jagnięciny z sezonowym warzywem.
„Mieliby również sałatkę złożoną w naczyniu nerkowym przymocowanym do talerza – tylko trochę sałaty i ogórka z odrobiną mięty lub startą marchewkę i kolendrę”.
Według byłego szefa kuchni podawanoby drugie pole składające się z sera lokalnie dostarczanego z nabiału Windsor, w pobliżu Królewskiej Estate i Brzoskwini.
Powiedział: „Najbardziej niesamowite słodkie białe brzoskwinie rosły również na posiadłości w ciągu moich czasów. Musielibyśmy je zamknąć w kuchni, ponieważ wszyscy chcieli ich posmakować”.
Podczas gdy ludzie mogą spodziewać się fantazyjnego deseru w menu, królewski szef kuchni powiedział, że w rzeczywistości to jaja wielkanocne, które zwykle pochodzą z Charbonnela et Walker.
Oprócz wspólnego lunchu, uważa się, że Royals organizują również polowanie na jajka wielkanocne, co jest tradycją od wielu lat.