Amerykanin, który wypróbował tradycyjny Brytyjski lunch był zszokowany poważną różnicą w tym, jak serwowane są kanapki. Jules jest Amerykaninem mieszkającym w Wielkiej Brytanii, która dzieli się treściami o swoim brytyjskim mężem Tom i ich rodzinie @Peachyfamilyuk Kanał Tiktok.
Często podkreślają zaskakujące Różnice kulturowe Między Wielką Brytanią a Stanami Zjednoczonymi i zbudowali ogromną publiczność z 81 tys. Zwolenników na platformie. Jules podzielił się wideo jej mamy podczas wizyty w Canal Tearoom & Garden w Tiverton, Devon, kiedy zjadła lunch z chipsami, kanapkami i sałatką. Jej mama wydawała się zaskoczona obecnością „rozdrobnionego” sera w kanapki.
Jules zapytała mamę, czy zauważyła, że na Sarnie nie ma majonezu, wyjaśniając, że Brytyjczycy „położyli masło na ich kanapki”.
Mama Julesa powiedziała, że wolała Mayo, po czym Jules powiedziała, kiedy robi kanapkę dla Toma, „chce, żebym włożył masło, potem majonez”, który znów unosi brwi.
Obaj śmiali się, gdy Jules przyznał „Nigdy nie robię”.
Ale jedyną rzeczą, która najbardziej zaskoczyła amerykańską mamę, był fakt, że sałatka była „sucha” – i bez sosu na ranczo.
Amerykański turysta powiedział Express.co.uk w zeszłym roku o kolejnej rzeczy, która uderzyła ich w brytyjskie jedzenie.
Adam i Steph z Bostonu w Massachusetts odwiedzili Cotswolds i zapytaliśmy ich o wszystko, co zaskoczyło ich życiem brytyjskim.
Steph żartował: „Byliśmy w Wielkiej Brytanii kilka razy. Zastanawiałem się nad tostem. Dlaczego wszędzie jest tyle tostów?”
Podróżowali po Cotswolds latem 2024 roku i powiedzieli, że kochają wieś i możliwości spacerów.
Mówiąc w Chipping Campden, Adam powiedział: „Jest tu cudownie i doskonałe błoto! Kochamy deszcz!”