Król Charles został ukoronowany „najbardziej przygód” członkiem rodziny królewskiej w kuchni. Król jest znany mieć różnorodne podniebienie i zależy od różnych kuchni.
Jest również znany jako duże produkty ekologiczne i zwykle je jedzenie z królewskich rezydencji. Teraz, według jednego z jego byłych szefów kuchni, król był osobą w rodzinie królewskiej, która wprowadziła je do innych kuchni i wprowadziła nowe innowacje do menu.
Były królewski szef kuchni Darren McGrady, który spędził 15 lat gotując dla rodziny królewskiej, otworzył się na temat preferencji kulinarnych króla.
Rozmawianie z Serce BingoMcGrady powiedział: „Książę Charles, obecnie król Karol, był najbardziej ryzykowny.
Wprowadził żywność ekologiczną do królewskich kuchni na długo przed tym, jak stała się głównym nurtem. Przynosił własne utrudnione owoce i warzywa, szczególnie w Sandringham.
„Uwielbiał włoską kuchnię i wprowadził do menu dania śródziemnomorskie, odchodząc od tradycyjnego brytyjskiego wygody i klasycznej kuchni francuskiej.
„Lubił także żerować z grzybami dzikimi, które przyniósłby do kuchni, abyśmy mogli używać w posiłkach”.
Mówi się, że Charles ma bardzo zdrową dietę, która obejmuje domowe warzywa, małe posiłki i jaja od kurczaków w Highgrove House.
Król jest znany z tego, że lubi swoje jaja rano, co ujawniło Clarence House w 2020 r., Ale jest również zależny od orzechów i nasion, a także filiżankę herbaty, zgodnie z Tina Brown.
Na lunch słynono z tego, że król Karol uważa go za niepotrzebny i dlatego nie je, aby mógł zmieścić się w większej liczbie królewskich zarobków.
Tymczasem na kolację Monarcha ma duże miejsce na kuchnię sezonową, a także używa świeżych produktów produkowanych we własnej posiadłości.