Jak Boże Narodzenie wielkimi krokami zbliża się wielkimi krokami, pałacowi kucharze przygotowują się pełną parą Wielka uczta bożonarodzeniowa króla Karolawraz ze wszystkimi bogatymi mocowaniami. The Królewski bankiet, ekstrawagancko zorganizowany z myślą o dużej rodzinie królewskiej, może przekroczyć typowy świąteczny budżet, ale zagorzali fani rodziny królewskiej mogą skosztować odrobiny królewskiej kulinarnej rozkoszy pieczenie Ulubione ciasto mielone króla Karola przepis.

Stworzony przez Pałac Buckingham oddany zespół artystów kulinarnych, te przepyszne wypieki są przygotowywane co roku z miłością – a w 2017 r. hojnie ujawniła przepis opinii publicznej, zapraszając domowych kucharzy do naśladowania królewskiego przysmaku.

Kiedy przepis została zaprezentowana, królewska cukierniczka Kathryn Cuthbertson udzieliła ważnych wskazówek, mówiąc fanom: „Dajcie sobie dużo czasu”. Zgadzając się co do znaczenia cierpliwości, szefowa kuchni de Partie Victoria Scupham – zrekrutowana przez Kathryn – poradziła, że ​​posiadanie „zimnych rąk” jest również korzystne podczas wyrabiania ciasta.

Wykwalifikowany duet podejmuje się gigantycznego zadania polegającego na wyprodukowaniu około 1200 pasztetów mielonych w każde Boże Narodzenie, które będą podawane na licznych królewskich wydarzeniach i uroczystych spotkaniach w pałacowych rezydencjach.

Pomimo znacznego nakładu pracy twierdzą, że tego wyczynu można w pełni dokonać przy odpowiednim planowaniu i organizacji – podaje Lustro.

Oprócz klasycznego ciasta mielonego przepis Poniżej zamieszczono informację, że członkowie rodziny królewskiej również delektowali się kilkoma świątecznymi odmianami tradycyjnego poczęstunku. Obejmowało to wersję petite posypaną płatkami migdałów i posmarowaną białkami jaj i cukrem pudrem.

Co więc dokładnie potrzeba, aby odtworzyć w domu apetyczne paszteciki?

Składniki

  • skórka i trochę soku z 1 niewoskowanej cytryny
  • skórka i trochę soku z 1 niewoskowanej pomarańczy
  • 2 łyżki brandy
  • 1 łyżka porto
  • 1 łyżka rumu
  • 1 łyżka sherry
  • 120 g (1 szklanka) łóju
  • 160 g (3/4 szklanki) złotych sułtanek
  • 100 g (1/2 szklanki) rodzynek
  • 100 g (1/2 szklanki) mieszanej skórki
  • 100 g (1/2 szklanki) porzeczek
  • 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1,2 łyżeczki mielonych goździków
  • 160 (6 uncji) rdzawych jabłek, obranych i startych
  • 500 g (1 funt 2 uncje) słodkiego ciasta
  • Jajka umyte do przyklejenia pokrywek do podstaw
  • Cukier granulowany na wierzch pasztetów mielonych przed pieczeniem
  • Cukier puder do posypania

Sprzęt

  • Płytka blacha do pieczenia z powłoką nieprzywierającą, 12 otworów / forma do ciasta mielonego 32 x 24 cm/ 12,5 x 9″
  • Frezy karbowane lub gładkie

Source link

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj