
w tej historii
Spośród wszystkich typowych skarg dotyczących jedzenia linii lotniczych nie dotyczy to pasażerów, którzy zachorowali po jedzeniu. W kuchni cateringowej, Port lotniczy Detroit Metropolitan Wayne County Zostało zamknięte w weekend po tym, jak kontrola bezpieczeństwa żywności wykazała ognisko Listeria monocytogenes. Zamknięcie spowodowało falę wypłat. Lot 200 linii Delta Airlines Brak gorących posiłków.
wyścig delty Aby znaleźć alternatywne usługi cateringowe dla pasażerów pierwszej klasy na lotach odlatujących z DTW. Poinformował POYK. Ostatecznie linia lotnicza z Atlanty kupiła kanapki od Panera Bread, aby otrzymać najdroższą ulotkę. Pasażerowie, którzy zauważyli oczywiste zmiany, udostępnili zdjęcia na Reddicie, a kilku stwierdziło, że nie mają nic przeciwko alternatywnym posiłkom. Okazało się jednak, że na pudełku nie było żadnej etykiety. Było to losowe losowanie rodzaju kanapki, jaką dostaną. Linie Delta Air Lines wydały w tej sprawie następujące oświadczenie:
„Podczas niedawnej inspekcji kuchni DTW partnerzy cateringowi Delta zostali poinformowani o problemach związanych z bezpieczeństwem żywności w obiekcie. Delta i jej partnerzy cateringowi natychmiast zaprzestali produkcji gorącej żywności, a następnie cała działalność na pokładzie została zawieszona. Gorące posiłki i inne usługi zapewniane na pokładzie będzie zarządzane z innych obiektów.”
DO&CO, partner cateringowy Delta, znany jest z dostarczania posiłków dla wielu międzynarodowych linii lotniczych oraz gościnności VIP. Wyścig F1. Pomimo swojej ekskluzywnej reputacji, austriacki zakład cateringowy w Detroit był wielokrotnie przedmiotem obaw. Lot linii Delta z Detroit do Amsterdamu w lipcu został przekierowany do Nowego Jorku po tym, jak stewardesy odkryły, że w samolocie podano im spleśniałego kurczaka. Po wylądowaniu samolotu na lotnisku JFK miejscowy personel udzielił pomocy 14 pasażerom i 10 członkom załogi.
Kuchnia pozostała zamknięta nawet po lipcowym incydencie. Według CBS News. Zamiast tego linie Delta Air Lines zdecydowały się oferować wyłącznie posiłki warzywne „ze względu na dużą ostrożność”. Zaskoczyło mnie, że ani numer lipcowy, ani październikowy nie wywołały oburzenia opinii publicznej. W zeszłym roku niesforne zachowanie pasażera United Airlines spowodowało kolizję ze stewardem, co zmusiło do zmiany kierunku lotu. Zniknęły jego ulubione opcje jedzenia. Myślę, że ludzie są gotowi zjeść wszystko, jeśli wiedzą, że mogą dostać zatrucia pokarmowego.