Gordon Ramsay ujawnił najlepszy sposób na gotowanie burgera, jednocześnie dzieląc wspólny składnik, którego nigdy nie sparowałby ze swoim Patty.

W ten sposób celebrytka w końcu rozstrzygnęła odwieczną debatę na temat tego, czy hamburgery powinny być gotowane rzadko, średnio czy dobrze.

Wyjaśnił, że istnieje prosta metoda, jaką każda domowa kucharz może opanować, która za każdym razem spowoduje „idealne” paszteciki.

Gordon powiedział, że smażone jajo jest „niedocenianym” dodatkiem burgera, ale nie jest fanem czegoś, co większość ludzi uwielbia uwzględniać w swoich zamówieniach na wynos – ser.

Ujawnił także jedno bardzo popularne urządzenie gospodarstwa domowego, które chce zakazać swojej kuchni – jeśli jego dzieci mu pozwolą.

58-latek wyjaśnił, że aby ugotować walił burgera w domu, musisz go podzielić z każdej strony przez dwie minuty.

„Jeśli ugotujesz średniej wielkości burgera, trzeba będzie go ugotować dwie minuty z każdej strony z powodu tego, co uważam za idealnego kucharza”-powiedział.

„Oczywiście ludzie absolutnie mogą mieć osobiste preferencje dla burgera, który jest bardziej dobrze wykonany, średni lub średni”.

Gordon Ramsay za każdym razem ujawnił prosty sposób na gotowanie idealnego burgera - a także bardzo powszechny składnik, którego nigdy nie sparowałby ze swoim Patty

Gordon Ramsay za każdym razem ujawnił prosty sposób na gotowanie idealnego burgera – a także bardzo powszechny składnik, którego nigdy nie sparowałby ze swoim Patty

Gordon dodał, że chociaż nie lubi sera na swoich hamburgerach, istnieje sposób na osiągnięcie stopienia jakości szefa kuchni, jeśli chcesz.

„Szczerze mówiąc, nie jestem największym fanem sera na burgera, rozumiem, że ludzie to uwielbiają, ale to nie jest moja podstawa”-powiedział.

Powiedział, że po ugotowaniu mięsa wyłącz ciepło, dodaj ser na paszteciku, a następnie połóż pokrywkę na patelni i pozwól pozostałym ciepło wykonać pracę.

„Zanim zgromadzisz burgera, ser zostanie stopiony. Absolutnie zawsze odpocznij burgerowi! Powiedział.

Jednak zamiast sera Gordon powiedział, że uwielbia smażone jajko na swoich hamburgerach, nazywając je „niedocenianym” składnikiem.

„Jest o wiele lepszy niż ser, oozy i smak jest naprawdę pyszna!” Powiedział.

Kolejną rzeczą, którą Gordon nie jest fanem w kuchni, jest skromna frytkownica powietrza.

„Te rzeczy są śmieszne i wcale nie mam na nich czasu” – narzekał.

58-latek wyjaśnił, że ugotowanie walił burgera w domu, musisz go podzielić z każdej strony przez dwie minuty (na zdjęciu z liderem zespołu ds. Rozwoju żywności Burger King Christian Binney)

58-latek wyjaśnił, że ugotowanie walił burgera w domu, musisz go podzielić z każdej strony przez dwie minuty (na zdjęciu z liderem zespołu ds. Rozwoju żywności Burger King Christian Binney)

„Jednak z wieloma dorosłymi dziećmi i ich partnerami w domu dziewczyny uwielbiają gotować z powietrzem, więc niestety dla mnie, to nie jest całkowicie wygnane!”

Wyznania Gordona przychodzą, gdy Burger King wypuszcza najnowszy element menu, Waygu, wspierany przez samego szefa kuchni.

Powiedział, że „życzy”, że stworzył burgera 11 funtów, który ma cebulę gotowaną na trzy różne sposoby, rakietę i paszteciki brytyjskiej wołowiny Wagyu w bułce brioche.

Chociaż ma szerokość doświadczenia w wyśmienitej kuchni, Gordon dodał, że był to „mit”, że całe fast food to śmieciowe jedzenie, a jego „Pet Peeve” jest wtedy, gdy kuchnie „przecinają zakątki jakości”.

„To nieprawda. Jestem fanem jedzenia, które jest dobrej jakości i dobrze pozyskiwane-powiedział.

„Jeśli zamierzasz podać burgera, upewnij się, że jest to zrobione prawidłowo – świetna wołowina, świetna budowa, świetny smak”.

Source link