Przez całe życie wegetariański podzieliła się momentem, w którym po raz pierwszy spróbowała steku – i ujawniła swój bardzo zaskakujący werdykt.

W klipie udostępnionym na Instagramie Sab, od Los Angelespokrojona w stek z żeberka ułożona obok jajka sadzonego i mówiąca widzom, że przygotowała mięso „dobrze wysmażone” i z olejem z awokado.

Ponieważ nigdy wcześniej nie jadła wołowiny, przyznała, że ​​„przerażał ją” talerz, zanim w końcu spróbowała hojnej ilości steku.

Wyraźnie zaskoczona i zachwycona Sab, dwudziestolatka, powiedziała: „Próbuję wymyślić coś innego do powiedzenia niż to, że jest naprawdę dobre. To lepsze niż naprawdę dobre.

Udowodniwszy, jak bardzo smakowało jej to danie, Sab zatrzymała się, aby „przetworzyć” przełomowy moment, po czym ponownie zanurzyła się w steku i wzięła drugi kęs, tym razem z plasterkiem czosnku.

Próbując ukryć dłonią swój szeroki uśmiech, powiedziała: „O mój Boże. To jest pyszne, kurczę. To pierwszy talerz, na który tak naprawdę patrzę i myślę, że mógłbym go dokończyć.

Mimo że wydawało się, że bardzo jej smakuje posiłek i maczała mięso w różne strony, w tym awokado, żółtko i czosnek, nie była przekonana, czy uległa „nawróceniu”.

Jednak w kolejnym filmie Sab, która wychowała się w wegetariańskim domu, przyznała, że ​​teraz raz w tygodniu pozwala sobie na stek.

Wieloletnia wegetarianka (na zdjęciu) podzieliła się momentem, w którym po raz pierwszy spróbowała steku i ujawniła swój bardzo zaskakujący werdykt

Wieloletnia wegetarianka (na zdjęciu) podzieliła się momentem, w którym po raz pierwszy spróbowała steku i ujawniła swój bardzo zaskakujący werdykt

Ujawniając powody, dla których zerwała z nałogiem, była wegetarianka wyjaśniła, że ​​wychowywała się na diecie bezmięsnej, ale upierała się, że to jej wybór, a nie rodziców.

„Nie oczekiwałam, że będę to robić na bieżąco. Mój brat zaczął próbować ryb, gdy był trochę młodszy” – powiedziała.

Jednak dopiero znacznie później rozwinęła się w niej ciekawość próbowania mięsa i ryb – a gdy odkryła swoje nowe zainteresowanie, jej chłopak, który nie jest wegetarianinem, skorzystał z okazji i zabrał ją do restauracji z homarami.

Następnie na początku tego roku wzięła swój pierwszy kęs steku, goszcząc grupę przyjaciół na uroczystym „mięsnym przyjęciu”, aby uczcić zerwanie z trwającą całe życie dietą wegetariańską.

Chociaż początkowo chciała jeść wyłącznie organiczne, niepasteryzowane mięso, w przypadku imprezy zdecydowała się nie „ograniczać”. „Nie chciałam stawiać takich oczekiwań moim przyjaciołom” – powiedziała.

Od tego czasu próbowała wielu innych mięs i wielu z nich „lubiła smak”, ale „nie czuła się dobrze” po jedzeniu. „Kiedy zjadłam stek, była to pierwsza rzecz, która sprawiła mi przyjemność” – powiedziała.

Sab nie tylko cieszyła się smakiem, ale także twierdziła, że ​​cotygodniowe spożywanie tego owocu dostrzegło szereg korzyści zdrowotnych. „Zawsze wiedziałam, że stek… ma wysoką zawartość białka i żelaza” – powiedziała. „Nie czuję się źle z powodu tego, co robię”.

Obserwatorzy byli w dużej mierze zadowoleni, widząc Saba delektującego się stekiem, a wielu zauważyło, że „potrzebowała tego” i że był to „reset do ustawień fabrycznych”.

W klipie udostępnionym na Instagramie Sab (na zdjęciu) z Los Angeles pokroiła stek z żeberka ułożony obok jajka sadzonego, mówiąc widzom, że przygotowała mięso „dobrze wysmażone” i z dodatkiem oleju z awokado

W klipie udostępnionym na Instagramie Sab (na zdjęciu) z Los Angeles pokroiła stek z żeberka ułożony obok jajka sadzonego, mówiąc widzom, że przygotowała mięso „dobrze wysmażone” i z dodatkiem oleju z awokado

„Witajcie z powrotem w prawdziwym świecie” – powiedział jeden, drugi się zgodził, pisząc: „Nie ma to jak pierwsze doskonale ugotowane żeberko… witamy po drugiej stronie”.

To niesamowite. Cieszę się, że się odżywiasz! powiedziała trzecia.

Eksperci często zalecają, aby osoby, które od dłuższego czasu nie próbowały mięsa, zwłaszcza czerwonego, powoli przyzwyczajały się do jego ponownego spożycia, ponieważ po długich okresach abstynencji mogą źle się czuć.

Sab uważa jednak, że większość wegetarian źle się czuje, ponieważ nie podoba im się to, co jedzą, po niejedzeniu mięsa przez tak długi okres czasu.

„Myślę, że zrobiłam kilka rzeczy, które pomogły mi nie zachorować” – powiedziała. „Właśnie powiedziałam sobie, że dobrze jest, zwłaszcza gdy jestem młoda, uczyć się nowych rzeczy o sobie”.

Source link

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj