Uwielbiana przez wszystkich restauracja serwująca owoce morza Heleny Bonham Carter i Masterchefa Grace Dent otrzymał ocenę zerową pod względem higieny, a właściciel obwinia za fatalną recenzję „pech”.
We wrześniu szopa firmowa w Mersea w hrabstwie Essex została poddana przeglądowi Agencji ds. Standardów Żywności (FSA).
Kontrola wykazała konieczność znacznej poprawy w zakresie higienicznego obchodzenia się z żywnością, zarządzania bezpieczeństwem żywności, czystości i stanu obiektów i budynków.
Właścicielka Caroline Haward powiedziała, że ocena firmy w mgnieniu oka wróci do pięciu gwiazdek, a inspekcja wykazała „pech”.
Restauracja działa od 40 lat i nigdy wcześniej nie miała problemów z niskimi wynikami w zakresie higieny żywności.
Pani Haward powiedziała: „Głupio, po prostu spieszyłam się poprzedniego wieczoru, po lekcjach gotowania. Wszystko spakowałem i umieściłem na właściwych miejscach.
„Wszystko było w porządku, ale niczego nie oznaczyłem, ale każdą datę każdego przedmiotu znam na pamięć.
„Kiedy pojawili się inspektorzy żywności, włożyli głowę do lodówki i zdali sobie sprawę, że niczego nie oznaczyłem.
Szopa firmowa w Mersea w hrabstwie Essex została we wrześniu poddana przeglądowi Agencji ds. Standardów Żywności (FSA).
Właścicielka Caroline Haward powiedziała, że ocena firmy wkrótce wróci do pięciu gwiazdek, a inspekcja wykazała „pech”
„To czysty błąd z mojej strony, gdy tylko to się stało, w trzech sekcjach był wysoki negatywny wynik, więc od razu było zero.
„To, co zobaczyła FSA, było całkowicie nietypowe w porównaniu z normalnym funkcjonowaniem szopy, a inspekcja tego jednego konkretnego dnia oznaczała wyjątkowego pecha”.
W marcu powitali także przybycie sławnego szefa kuchni i restauratora Ricka Steina, który przyprowadził grupę ludzi, aby skosztowali jedzenia.
Lokal The Company Shed ma w serwisie TripAdvisor ocenę 4,1 i oferuje grillowanego homara za 49,95 GBP oraz cały talerz krabów za 25 GBP.
Pani Haward powiedziała, że jej bezpośrednim celem jest teraz przywrócenie firmie pięciogwiazdkowego charakteru.
Powiedziała: „Staram się nie skupiać na negatywach, ponieważ staram się zachować optymizm.
Restauracja serwująca owoce morza, uwielbiana przez Helenę Bonham Carter i Grace Dent z Masterchef, otrzymała ocenę zerową pod względem higieny, a właściciel obwinia za fatalną recenzję „pecha”
„Skupiam się na zrobieniu wszystkiego, co muszę, aby wszystko dobrze wyszło, a to jest jednorazowy przypadek.
„Jestem dumny z fantastycznego albumu, więc to dla mnie duży cios.
„To trudne, ponieważ listopad jest notorycznie bardzo zły i to naprawdę nie jest prawdziwa reprezentacja.
„Spójrzcie, ile osób przychodziło do nas w przeszłości i nawet w sobotę było staranowanie.
„Proszę nie wykorzystywać tego małego fragmentu informacji do przedstawiania charakteru firmy”.
Pani Haward powiedziała, że rozmawiała z FSA i ściśle z nią współpracuje, aby wdrożyć wszystkie jej zalecenia.


















