w tej historii
Agencja ds. Żywności i Leków ogłosiła, że liczba infekcji E. coli związanych z cebulą używaną w McDonald’s przekroczyła 100. z aktualizacją Urzędnicy podali, że liczba osób chorych w wyniku epidemii fast foodów wzrosła z 90 do 104.
„Z 98 osób, o których dostępne są informacje, 34 trafiło do szpitala, a u czterech rozwinęło się HUS, poważna choroba, która może prowadzić do niewydolności nerek” – podała agencja. „Zgłoszono jeden zgon wśród osób starszych w Kolorado”.
FDA twierdzi, że E. coli jest ogólnie nieszkodliwą bakterią, ale spożycie niewłaściwego rodzaju bakterii ze skażonej żywności lub napojów może spowodować poważne choroby żołądkowo-jelitowe. „Objawy obejmują na ogół ciężkie skurcze żołądka, biegunkę, gorączkę, nudności i/lub wymioty” – ostrzega.
Kwestie bezpieczeństwa żywności stały się ostatnio głównym tematem. Eksperci uważają, że połączenie luźnego nadzoru i cięć kosztów prowadzi do większej liczby osób chorych, w tym na epidemie listerii. Wszystkie najnowsze nagłówki.
Kiedy ludzie jedzący słynne burgery Quarter Pounder zaczęli odczuwać mdłości, McDonald’s próbował dowiedzieć się, co się dzieje. szybko zostało to udowodnione Wołowina nie była winowajcą.a to dobrze, bo miałoby to znaczący wpływ na resztę firmowego menu.
Następnie Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom Koncentruje się na żółtej cebuli Jako winowajcę wymienia się dostawcę McDonald’s, firmę Taylor Farms. Cebulę posiekaj i włóż do ćwierćfuntera. Firma oświadczyła, że nie będzie już pozyskiwać cebuli od Taylor Farms.
McDonald’s próbuje teraz to zrobić przyprowadź klientów z powrotem do restauracji Po wybuchu. Dyrektor naczelny Chris Kempczinski powiedział w zeszłym miesiącu podczas rozmowy telefonicznej dotyczącej wyników finansowych, że będzie to trudna podróż zarówno pod względem emocjonalnym, jak i finansowym.
„Jesteśmy załamani, słysząc raporty o tym, jak to wpływa na naszych klientów” – powiedział.
Francisco Velasquez i Bruce Gil z Quartz wnieśli swój wkład w powstanie tego artykułu.