Co miesiąc blog Money przeprowadza wywiady z najlepszymi szefami kuchni z całej Wielkiej Brytanii, dowiadując się o ich tanich trikach kulinarnych, opiniach na temat branży i nie tylko.

Dziś rozmawiają z Sianem Almondem, starszym szefem kuchni i byłym szefem kuchni śniadaniowej w nagrodzonej gwiazdką Michelin restauracji Pavyllon London.

Mój ulubiony budżetowy przepis to… spag bol, absolutnie przepełniony warzywami, jest całkowitym zwycięzcą – staraj się zachować stosunek warzyw do mięsa 2:1. Warzywa są tanie i prawdopodobnie masz już pod ręką wszystkie przyprawy i sosy, więc jedyne, czego potrzebujesz, to paczka dobrej jakości organicznej wołowiny i trochę pomidorów z puszki. Sztuka polega na tym, aby przygotować mirepoix (bazę warzywną) około 10 razy większą od zwykłej wielkości, zmiksować wszystkie warzywa w robocie kuchennym, a następnie pozwolić sosowi delikatnie się gotować przez jedną do dwóch godzin. Zrobione. W ten sposób masz sześć posiłków w cenie jednego.

Przeczytaj wszystkie najnowsze wiadomości dotyczące pieniędzy tutaj

Moje ulubione tanie jedzenie za mniej niż 15 funtów to… Czy próbowałeś Whole Beast (różne wyskakujące okienka w Londynie, zamieszkanie na stałe w Brixton)? Błagałem, pożyczałem i kradnąłem za tego burgera – nigdy czegoś takiego nie jadłeś. Zdobyli wiele nagród za swoje burgery!

Moim ulubionym produktem marki własnej z supermarketu jest… te kwaśne paski z Tesco (gazowane wielokolorowe paski), do cholery. TAK DOBRZE.

Mój ulubiony łańcuch to… Hungry Jacks, czyli jak to się nazywa w Wielkiej Brytanii, Burger King – na jedną sztukę i tylko na jedną rzecz. Whopper z serem. Reszta menu dla mnie nie istnieje. Jest coś w tym grillowanym na ogniu pasztecie i surowej cebuli, co mnie po prostu chwyta… ale jednak musisz mieć szczęście, bo w trzech na pięć przypadków może to być okropne.

Pozycją, na której restauracje zarabiają najwięcej, jest… dodatki. Kumpel. Żaden szef kuchni nie chce, abyś dostosowywał swoje dania, więc za to dodatkowe jajko pobierzemy od Ciebie ogromną opłatę!

Przeczytaj więcej z serii Cheap Eats:
Guru cukierniczy Fortnum and Mason ujawnia najlepszy deser z supermarketu
Najlepszy szef kuchni o tym, dlaczego Rick Stein to „prawdziwa okazja”
Szef kuchni telewizji wskazuje palcem na problemy związane z gościnnością

Restauratorzy/szefowie kuchni powinni przestać… podążanie za trendami. Bądź wyjątkowy! Ludzie lubią oglądać różne osobowości – to odświeżające.

Jedyną rzeczą, której nienawidzisz, a którą robią niektórzy klienci, jest… zachowujcie się, jakbyśmy nie byli ludźmi, tylko sługami. Nie, dziękuję. Inną sytuacją, która doprowadza nas do szału, jest sytuacja, gdy stół otwiera kartę, obozuje przez cztery godziny i dorzuca tu i ówdzie kawałki jedzenia, tak że na koniec zostajemy z absolutnie ogromnym rachunkiem, którego nie możemy zamknąć, ponieważ stół jest wciąż otwarty. Niezbyt dobre dla OCD…

Podczas smażenia jajka królują na talerzu… Niezbędne są także Cumberland i hash brown. Rzeczy, które mogą wylądować w koszu, to rozmoczone pomidory – nie mogę ich znieść. Grzyby też nie powinny być wodniste!

Krajem, w którym śniadanie robi się lepiej niż ktokolwiek inny, jest… Australia. Gdy zaświeci słońce, oficjalnie nadchodzi CZAS na śniadanie. Nic nie przebije rozkoszowania się promieniami słońca talerzem pysznego jedzenia.

Najlepszy sos na śniadanie to… Masterfoods Barbeque – przyjedźcie do Wielkiej Brytanii, chłopaki!

Moja kontrowersyjna opinia na temat jedzenia to… to nie jest takie poważne.

Source link

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj