Wielu z nas ma swoje własne tradycje i przepisy, jeśli chodzi o nasze Świąteczne obiadyco jest świetne, ponieważ to właśnie sprawia, że ​​każdy indywidualny obiad jest wyjątkowy.

Niektóre z tych przepisów przekazywane są z pokolenia na pokolenie i chociaż nigdy nas nie zawiodły, nie ma nic złego w spróbowaniu czegoś nieco innego.

Na szczęście w Wielkiej Brytanii nie brakuje genialnych szefów kuchni i kucharzy, którzy mają więcej niż wystarczającą liczbę przepisów.

To nie tylko to, ale także kilka prostych wskazówek i wskazówek, które można dodać do naszych już cenionych przepisów.

Z tym, Delię Smith zaszczycił nas czymś niesamowitym Świąteczne przepisy od dziesięcioleci, a tego jednego składnika, którego używa do swoich ziemniaków, Ty też powinieneś użyć.

Pieczone ziemniaki muszą być jedną z najlepszych części pieczonego obiadu, a im bardziej są chrupiące, tym lepsze. Dlatego dodanie odrobiny smalcu lub smalcu ma kluczowe znaczenie, aby móc serwować najlepsze pieczenie w te Święta Bożego Narodzenia.

Delii Smith przepis jest bardzo łatwe. Wszystko czego potrzebujesz to ziemniaki, sól i specjalny składnik ociekający lub smalec. Zaczynając od nagrzania piekarnika do temperatury 200°C lub poziomu gazu 6, umieść blachę do pieczenia z tłuszczem na najwyższej części piekarnika.

Aby przygotować ziemniaki, obierz je cienko za pomocą obieraczki do ziemniaków i przekrój na pół. Następnie wrzucasz je do naczynia do gotowania na parze ustawionego na dużym garnku z wrzącą wodą, posypujesz je solą, a następnie przykrywasz pokrywką i pozwalasz ziemniakom parzyć na małym ogniu przez około 10 minut.

Gdy będą już gotowe, spuść wodę, załóż pokrywkę z powrotem i upewnij się, że dłonie są chronione rękawicą kuchenną lub szmatką, mocno trzymaj pokrywkę i dobrze potrząśnij rondelkiem. Ta część jest niezbędna, aby ugotowane brzegi ziemniaków były ładne i puszyste.

Chroniąc ręce, wyjmij gorącą blachę z piekarnika i przenieś ją na średni ogień na płytę grzejną, za pomocą łyżki o długiej rączce szybko zanurz ziemniaki w skwierczącym tłuszczu, obracając je kilka razy, aby były nim pokryte .

Następnie włóż tę tacę z powrotem do piekarnika na około 50 minut do jednej godziny lub tylko do momentu, aż staną się złotobrązowe.

Gdy będą gotowe, posyp je odrobiną mielonej soli i od razu podawaj, aby przyjęcie świąteczne było chrupiące.

Jednak gotowanie świątecznego obiadu nigdy nie jest proste, więc jeśli ziemniaki będą gotowe, zanim nadejdzie pora jedzenia, na szczęście Delia Smith informuje nas, że możesz po prostu zostawić je w wyłączonym piekarniku.

Source link

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj