Jeśli swędzisz kawałek czekolady, Harrods wprowadził premium ciemny bar impregnowany mrówkami z cytryny amazońskiej. Przerażająca szalona uczta, kosztująca 18 funtów za zaledwie 56 g, została wyprodukowana w Ekwadorze przez drobnokolatierę do To’Ak, co opisało to jako „unikalne przepis czekolady z mrówkami, które zachwycą najbardziej wyrafinowane i pełne przygód podniebienia ”.

Firma korzysta z rzadkiej odmiany kakaowej „Nacional”, która może prześledzić linię 5300 lat. Witryna Harrodsa brzmi: „Pochodzenie z Ekwadorskiej Prowincji Manabí, to’ak jest znany z używania tradycyjnych składników do tworzenia niezwykłej czekolady o uczciwym handlu. Ale amazońskie mrówki z kolekcji Alchemii mogą przyjąć nawet najbardziej przyprawionych czekoladowych poszukiwaczy przygód.

„Te cztery indywidualnie owinięte pręty łączą kakao z pojedynczych pochodzeń z mrówkami cytrynowymi-składnik używany do smaku wielu rodzimych potraw amazońskich o delikatnym aromatie cytronelli”. . przepis powstał we współpracy z Charles X Michelle z Kolumbii, znanym pedagogiem żywności i artystą kulinarnym.

Powiedział: „Mrówki są składnikiem, którego wiele osób na Zachodzie nie zna. Dla rodzimych społeczności amazońskiej mrówki cytrynowe są przysmakiem”.

Source link