Najlepszy szef kuchni ujawnił, jak zrobić idealne Jajko kosznikowanei nie używa składnika powszechnie dodawanego do naczynia. Paul Foster był wcześniej właścicielem Salt, chwalonej restauracji w Stratford-upon-Avon, który prowadził przez osiem lat, i która otrzymała dwie gwiazdy Michelin.

. Wysokiej klasy weteran gotowania, który niedawno założył własny YouTube kanał, Żywność niefiltowana, ma spore obecność Media społecznościowe. Podzielał się wieloma wskazówkami do gotowania na swoim @Paulfosterchef Tiktok Channel, gdzie zgromadził około 141 000 obserwujących.

W jeden filmujawnia swoje najważniejsze wskazówki, jak poinformowało jaja gotowane, trudne zadanie, które zauważa, jest „nemezis dla wielu ludzi”, jak donosi przez MailOnline.

Wkłada patelnię wody na płytę i posypuje sól, ale podkreśla: „Nie dodawaj octu”, dodając „cokolwiek mówią ci ludzie, nie potrzebujesz tego”.

Następnie Paul pęka jajko w sito z miską pod nim, aby usunąć „kawałki wody białe”. Zaleca użycie jak „świeżego jajka”, upewniając się, że jest w temperaturze pokojowej.

Gdy woda na patelni gotuje się, odrzuca ją na „tylko trochę wrzenia” i szybko zamieszaj, aby woda poruszyła się i zapobiec przyklejeniu jaja. Następnie ustawia dwuminutowy timer, ale zauważa, że ​​może to potrwać dłużej.

Potem podnosi jajko na łyżkę, aby to sprawdzić. Na tym etapie woda nie gotuje się, ale Paul mówi, że ludzie nie powinni mieć kusi, aby podnieść ciepło.

Paul poczuł, że biały był jeszcze nieco surowy w jego demonstracji, więc włóż ją z powrotem do wody, aby gotować jeszcze przez 30 sekund.

Po jego satysfakcji, podnosi go łyżką na papierową serwetkę, aby pochłonąć część wilgoci. Następnie sezonuje go szczyptą soli morskiej i pękniętej pieprzu i kłada na talerzu po zniknięciu nadmiaru wody.

Wreszcie, szef kuchni wcina gotowane jajko, aby odsłonić jasnopomarańczowy i cieknący żółtko oraz doskonale ugotowane białe, dodając „Nie możesz być lepszy”.

Source link

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj