Podjęcie najlepszej pracy telewizyjnej nie zawsze jest miską wiśni. A kiedy poprzedni zasłużony pozostał pod mętną chmurą rzekomego niewłaściwego postępowania, można powiedzieć, że jest to zatruty kielich. Nowy talent musi być piskliwy, ale wystarczająco wykwalifikowany, aby widzowie-i wszyscy inni zaangażowani w serial, jeśli o to chodzi-natychmiast zapominają o swoim poprzedniku.

To trudne… ale jeśli ktoś może to zrobić, Matt Tebbutt z Saturday Kitchen może.

„Wchodzenie do czyichś butów telewizyjnych jest trudną pozycją do bycia”, przyznaje Matt, a jednocześnie uważa, że ​​Gregg Wallace z imienia po zwolnieniu TV Greengoer z MasterChef w lipcu.

„Ale zrobiłem to wcześniej – oczywiście w zupełnie innych okolicznościach – kiedy James Martin opuścił sobotnią kuchnię. Po prostu staram się odcisnąć własny ślad bez zbyt wielu fal. Będę tak bezpieczny jak domy na MasterChef: The Professionals!”

Są szanse, że będzie także powszechnym sukcesem. Matt to jedna z najmilszych ludzi na pudełku-łatwa, wyluzowana i zabawna. Naturalny prezenter, który absolutnie zna swoje (jedzenie) rzeczy. Ale jak ten klasycznie wyszkolony szef kuchni, który zbudował słynny biznes restauracyjny przed przeniesieniem udanej kariery telewizyjnej, będzie jak sędzia oceniający pracę innych profesjonalistów kulinarnych? W końcu jego koledzy z programu Marcus Wareing i Monica Galetti są znane jako bardzo krytyczne.

„Można śmiało powiedzieć, że„ dobry gliniarz ”miałby zastosowanie tutaj”, śmieje się Matt. „Moje dwoje dorosłych dzieci, na przykład, nazywają mnie„ gi tato ”, ale„ gi ”odnosi się do„ daj ”, a nie odniesienie do gi Joe, które miałem nadzieję, że mają na myśli. Poważnie, myślę, że będę dość uczciwy, ale spodziewam się wysokich standardów – w końcu niektórzy z tych zawodników znajdują się na szczycie swojej gry.

„To wszystko było bardzo ekscytujące i byłem bardzo oszołomiony, aby zostać wybranym dla profesjonalistów. Byłem bardzo zaskoczony, że byłem szczery, ale myślę, że chcieli zdobyć kogoś z jak największym doświadczeniem, aby mogli je wpuścić na głębokim końcu! I fakt, że moje imię zaczyna się również od„ M ”, może pomaga. Trochę aliteracji nigdy nie boli”.

Poważnie, czy spędził godziny, obrad, czy podjąć pracę? Ważenie zalet i wad?

„Jakie wady?” Odsuwa się. „Natychmiast zaakceptowałem. Byłoby szalone, że nie. To niesamowita międzynarodowa marka i kochana przez miliony! Dobre prace są niewiele i daleko między tymi dniami w telewizji. Monica i Marcus – o których wiedziałem trochę wcześniej – wzięli mnie pod ich skrzydłem i staram się nie wspinać żadnych piór!”

Jak gdyby! Matt jest najmniej podobny do rufflera z piór, który możemy sobie wyobrazić. Jednak tworzenie programu nie jest dla niego pozbawione jego wyzwań.

„Jest to dość krzywa uczenia się z programu na żywo, takiej jak Saturday Kitchen na przedegrany, taki jak MasterChef: The Professionals. To dla mnie nowe doświadczenie. Ale zespół MasterChef był niesamowity, a Marcus i Monica są świetnym wsparciem. Nie mogę się doczekać, aż będzie to nadawane. To będzie wkrótce, ale nie ma oficjalnej daty. To jeszcze potwierdzenie.”

Tymczasem jest zajęty. Bardzo zajęty. Oprócz jego regularnego sobotniego koncertu kuchennego, który zamierza kontynuować-jego słowami „grzechotanie garnków w sobotę tak długo, jak będą mieli mnie”, kiedy mówimy, przygotowuje się na światowy festiwal Oyster Stranraer.

Fest celebruje początek szkockiego tubylczego sezonu ostryg – w szczególności tych zebranych w pobliskim Loch Ryan. Loch słynie z tego, że jest domem dla ostatnich pozostałych dzikich rybołówstwa ostryg w Szkocji, a festiwal odbywa się w mieście każdego września – w nadchodzący weekend tego roku. Matt podróżuje na północ od granicy natychmiast po jutrzejszej sobotniej kuchni.

„Będą to dosłownie samoloty, pociągi i samochody, przez Glasgow. Zawsze mam poważny wczesny początek w sobotnie poranki, ale jak powie ci żona Lisa, mogę spać gdziekolwiek, więc będę dapadowanie mocy. przepis Książka Matt Tebbutt’s Pub Food: 100 Ulubionych, Old and New, która została opublikowana w zeszłym roku.

„Historia rodzimych ostryg Locha Ryana jest niezwykła. Masz to niesamowite zasoby naturalne, które są w sposób zrównoważony zarządzany od stuleci, a teraz jest to serce festiwalu, który zgromadził całą społeczność. To właśnie taka historia jedzenia, której chcę być częścią. I uwielbiam ostrygi! Niezależnie od tego, czy są one podawane w ich naturalnym stanie z wciskiem z cytryny lub tradycyjnego szalowego podnośnika i Tabasco lub Deep Fried. Absolutnie.

Przygotowanie mięczaków do przeżuwania – a raczej zejść do gardła – może być niebezpiecznym biznesem. Musisz być wykwalifikowanym „shuckerem”.

„Nie jestem zły w chwytaniu ostryg. Właściwy nóż i ciężka tkanina piekarnika jest istotną częścią niezbędnego zestawu, aby uniknąć niebezpiecznego poślizgu i cięcia. Nie zraniłem się, co jest zaskakujące, ponieważ mam sporo blizn kuchennych”.

Kiedy nie ma go w kuchni, nie możemy się zastanawiać, co Matt lubi gotować i jeść w domu w Monmouthshire. Czy kiedykolwiek ma po prostu fasolę na Toast?

„Sardynki na toastu, bardziej jak. Jestem ogólnie bardzo w tinnej rybie z dobrą wysokiej jakości pomidorami i czosnkową breschettem. W przeciwnym razie moje przekąski to patyki kraba. Nie pytaj, co są zrobione. Jestem również stroną z okazjonalną wieżą Zingera od KFC. To moja winna przyjemność. Nie mówię każdego dnia-wszyscy wiemy, że coś, co nie jestem dla nas dobry-ale myślę, że to każde z KFC. To moja winna przyjemność.

„W rzeczywistości powiedziałbym, że jest to dobre dla duszy. Kiedy gotuję w domu, zwykle robię wszystko od zera – oprócz zapasów – ale mówisz o wiele łatwiejsze naczynia i prostsze składniki niż w środowisku restauracji. Jedną z moich ulubionych rzeczy do gotowania i jedzenia jest walijski jagnię, z Jersey Mash i bagno Samphire.

„Dobre jedzenie polega na pozyskiwaniu naprawdę dobrych składników i nie nadmiernie z nimi rozlecie. Nie jestem w piankach ani musach – lubię smak i prostota. Nie musisz dużo robić, gdy produkty są tak dobre. Zwykle jest tylko ja w kuchni. Wkładam muzykę i dostaję siekanie.

„Żona będzie gotować od czasu do czasu, ale twierdzi, że zapomniała, jak po latach życia nad restauracją. Lisa narzeka na moją kontrolę porcji – gotuję przez sześć, nawet gdy jest tylko nas dwoje. Większość naszych przyjaciół i rodziny to wielkie smakoszy, więc uwielbiają przybywać do naszych, ale robią to trochę drgania, że ​​mamy dla nas z powrotem i gotowanie.

Po powrocie do Saturday Kitchen jest kilka osób, które Matt, 51 lat, chciałbym powitać w programie.

„Księżniczka Walii, po pierwsze. Kochaj Kate. W rzeczywistości jestem pod wielkim wrażeniem rodziny królewskiej w ogóle. Pracują za krwawą ciężko. Księżniczka Anne również byłaby najlepszym gościem, myślę, że chciałbym też więcej rodzajów muzyki. To byłby to, że Tom Odell i Loyle Carner byli świetną zabawą. Słyszałem, jak Tom Jones czasami w sobotnią kuchnię. Teraz.

Więc jeśli to czytasz, Sir Tom. . .

www.stranraeroysterfestival.com

Source link

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj