Waterside Inn w Bray, Berkshiremoże wyglądać jak zwykły wiejski pub, ale goście wyrzucając dziesiątki tysięcy na jeden posiłek, to nic innego. Restauracja Trzy Michelin-Star, założona przez Legendary Francuski szef kuchni Michel Roux Według asystenta Sommeliera Nico Di Razza w 1972 roku w 1972 roku przyciąga liderów biznesu, gwiazdy sportu, zagranicznych urzędników, a nawet Royals.

W rozmowie z Express.co.uk ekspert wina neapolitański ujawnił, że oszałamiające sumy, które widział, wydani przez bogatych i potężnych w Waterside Inn, odkąd zaczął tam pracować 18 miesięcy temu. „Jeden z stałych bywalców zorganizował całość Katar Puchar Świata. Jest jednym z naszych najbogatszych ”, powiedział Nico.

„Został z nami przez trzy dni… i trzy noce. Jadł z nami – lunch i kolację. Kiedy przychodzi, zwykle wynajmuje całą prywatną jadalnię dla siebie. To tylko on i jego żona” – powiedział. Zapytany, co takie wzburzenie kosztowało urzędnika Kataru, Nico wyjaśnił: „(wydał) prawie 250 000 funtów na trzy dni i trzy noce i posiłki – i nawet nie pije. Więc to tylko jedzenie i czynsz”.

Kiedy nasz reporter naciskał go na to, kim był bogaty urzędnik państwowy Katari, mężczyzna z Włoch wyjaśnił: „Nie sądzę, że mogę ujawnić”. Dodał, że goście w Waterside Inn, który siedzi na brzegach Tamizy, która wije się na zachód, nie odwiedzaj restauracji, aby „sflashować ich bogactwo”.

„Są po prostu, aby zjeść dobry posiłek i być cicho”, powiedział. „Myślę, że o to chodzi w Waterside Inn. Jest schowany, aby ludzie cieszyli się prywatnością, dlatego przychodzą do nas”. Nico powiedział, że oprócz zagranicznych dygnitarzy, „piłkarzy” i „dużych dyrektorów generalnych z dużych firm”, członkowie „rodziny królewskiej… przychodzą dość często”.

Zapytany, który gość wydał najwięcej na jedną kolację, Nico powiedział: „Jeden z naszych rosyjskich gości, stół o wartości dwóch – 35 000 funtów”. Szybko podkreślił, że goście prawdopodobnie rozstali się z znacznie więcej, ale 35 000 funtów to najdroższy rachunek, jaki widział na samotnym posiłku w półtora roku, w którym pracował w restauracji.

Express.co.uk rozmawiał także z rodziną Boonvisuit z Bangkoku, gdy opuścili Waterside Inn. Najstarszy syn rodziny, Peem, powiedział tej stronie: „Przyjechaliśmy tu tylko po to, aby zjeść w tej restauracji”. Jego młodszy brat, Peak, który studiuje marketing w London School of Economics, powiedział, że cała czwórka wzięła się na trzydaniowe menu A La Carte o wartości 2655 funtów.

Niesamowicie, pomimo nie chwalenia pocztowego, Waterside Inn nie jest jedyną restauracją w Bray z gwiazdami Michelin. W rzeczywistości są jeszcze dwa z czterema, oba należące do celebrytów szefowych Heston Blumenthal.

Gruba kaczka, która ma menu w cenie od 225 do 450 funtów za głowę, ma trzy gwiazdki, a głowa Hinds, która jest znacznie tańsza, ma jedną. Najtańszym menu Waterside Inn to dwustronne A La Carte, które kosztuje 210 funtów za głowę.

Odwiedzający Fat Duck, mąż i przyszły żona Matthew Fehrsen i Caroline Blaylock z Kapsztadu w Południowej Afryce, powiedzieli Express.co.uk, że byli w Wielkiej Brytanii na ślub w Cotswolds. Pomimo bycia w kraju, aby świętować inną parę wiązającą węzeł, Caroline przyznała: „Jedną z naszych atrakcji jest przybycie do grubej kaczki”.

Tymczasem Laurence Hoare, który powiedział, że wystawił festiwale muzyczne w Wielkiej Brytanii, nie mogła się doczekać 31 funtów ryb i chipsów w głowie Hinds.

„Angielskie danie narodowe to ryby i żetony, a my wszyscy je mamy. Ryby w piątek i tak dalej. Podobno jest to najlepsze w kraju” – dodał.

Więc jeśli myślisz o założeniu restauracji, może otwórz ją gdzieś inną niż Bray. To znaczy, chyba że jesteś szefem kuchni Michelin.

Source link

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj