Wiele osób w Wielkiej Brytanii będzie przyzwyczajone do gotowania jajko na śniadanie każdego ranka, ale nowo wydane badanie zasugerował nowy sposób na popularność posiłek – i może to potrwać dłużej niż myślisz.

Mówi się, że nowa metoda przynosi wiele korzyści, od bardziej kremowego żółtka i twardej białej powierzchni, ale może również zapewnić wzmocnienie odżywcze.

Jak wyjaśnia metodę, ludzie najpierw musieliby mieć rondel z wrzącą wodą w temperaturze 100 ° C i dodatkową miskę przy 30 ° C i w ciągu 32 minut. Następnie przesuwasz jajko między dwiema miskami co dwie minuty.

Wyjaśniając rzekome korzyści z nowej techniki, współautor badania Emilia di Lorenzo z University of Neapol Federico II, powiedział: „Prawdziwa różnica tutaj znajduje się w żółtku: żółtko jaja w konwencjonalnym jajku z miękkim gotowaniem jest gotowany przez sześć minut w temperaturze, która powoli wzrasta z 20 ° C do 72-80c. Raporty Timesa.

Wyjaśniając, w jaki sposób jej metoda różni się i potencjalnie zapewnia lepsze wyniki, dodała: „Z drugiej strony żółtka jaja w okresowym jajku jest gotowana przez 32 minuty w stałej temperaturze 65-67c. To sprawi, że żółtko to sprawi, ma taką samą konsystencję we wszystkich swoich częściach, zarówno środkowej, jak i granicznej, i nie jest cieknąca ani płynna. ”

Podczas gdy ekspert wyszczególniła wiele potencjalnych korzyści z popularnego wyboru śniadania, przyznała, że ​​jej metoda tworzenia posiłku może być dla niektórych zbyt długa: „Nasze życie w dzisiejszych czasach jest zawsze bardzo zajęte i widzę, jak trudno by to było trudne Bądź dla przeciętnej osoby, aby wprowadzić okresowe gotowanie, aby gotować obiad po pracy. ”

Podczas szczegółowego badania chemicznego ich wyników stwierdzono, że oprócz ich rzekomo smaczniejszych wyników stwierdzono, że żółtka z ich okresowo gotowanych jaj zawierały polifenole, formę mikroelementów, która dawno szczyciła ciekawość ekspertów zdrowotnych.

Korzyści zdrowotne z polifenoli

Znane z charakterystyk przeciwutleniających i przeciwzapalnych polifenole można znaleźć w wielu roślinach, ale są również obecne w niektórych jajach.

  • Lepsza kontrola cukru we krwi
  • Niższe ryzyko choroby serca
  • Ochrona skóry
  • Może chronić przed rakiem
  • Promuj zdrowie jelit
  • Zwiększ wydajność poznawczą

Source link