Irlandzki właściciel pubu ujawnił prawdziwy powód, dla którego Guinness smakuje inaczej w brytyjskich pubach niż w kraju pochodzenia, Irlandia.

Oisín Rogers, współwłaściciel popularnego pubu Soho The Devonshire, wyjaśnił, dlaczego gruby smakuje lepiej po całym stawie, mimo że jego zakład został jeden z najlepszych w Wielkiej Brytanii za kufel Guinnessa.

Powiedział w filmie Instagram: „Największą różnicą dla Guinnessa w Irlandii i Guinness w Wielkiej Brytanii jest to, że w większości (Wielkiej Brytanii) pubów twoja Guinness przechodzi ten sam system co Lagers.

„Więc jest nieco za zimno – jest zbyt schłodzone”.

Wiele irlandzkich pubów decyduje się na oddzielenie linii piwa i guinnessa, ponieważ uważają, że to znacznie poprawia jakość napoju.

Rogers wyjaśnił, w jaki sposób Guinness jest zazwyczaj wymuszany przez bardzo wąskie rury piwa w Wielkiej Brytanii, „Naprawdę, naprawdę szybko”. Jednak w swoim pubie zainstalował swój osobny system, aby rozwiązać problem.

Powiedział: „Nasz Guinness przechodzi przez zastrzeżony system chłodnic, linii i kranów, a my naprawdę się nim opiekujemy – i jest całkowicie oddzielony od lagerów, który działa na zupełnie innym systemie.

„Ludzie myślą, że smakuje lepiej niż inne puby”.

W ubiegłym roku Devonshire zajął drugie miejsce z 50 najlepszych gastropubów podczas ceremonii wręczenia nagród sponsorowanych przez Estrella Damm. Pomimo otwarcia zaledwie dwa lata temu, a boozer stał się hitem wśród Londyńczycy.

Wielu klientów pubu w stolicy zabrało się do Tripadvisor, aby pochwalić jakość jego Guinnessa. Jeden z bezpłatnych recenzentów powiedział: „Najlepszy Guinness w Anglii. Bardzo zajęty, ale udało mu się zdobyć miejsce. Przyjazna i wydajna obsługa”.

Podczas gdy kolejny dodał: „Zdecydowanie najlepszy kufel w Londynie. Idealnie wylewany”.

Trzeci powtórzył to: „Dobre kufle Guinnessa służyły w prawdziwy irlandzki sposób, wszystkie ułożone na barze gotowe i czekające. Mimo że jest to zajęte, podawane są stosunkowo szybko”.

Popularność stou wzrosła tak znacznie w zeszłym roku, że spowodowała poważny niedobór Guinnessa w trakcie Bożego Narodzenia.

Właściciel Diageo został zmuszony do racji, aby zapewnić, że każdy zakład otrzymał sprawiedliwy udział.

Firma macierzysta powiedziała, że ​​„pracuje przez całą dobę”, aby zwiększyć dostawców, ponieważ sprzedaż netto wzrosła o 13% w ciągu sześciu miesięcy do grudnia.

Source link