Irlandzki właściciel pubu ujawnił prawdziwy powód, dla którego Guinness smakuje inaczej w brytyjskich pubach niż w kraju pochodzenia, Irlandia.
Oisín Rogers, współwłaściciel popularnego pubu Soho The Devonshire, wyjaśnił, dlaczego gruby smakuje lepiej po całym stawie, mimo że jego zakład został jeden z najlepszych w Wielkiej Brytanii za kufel Guinnessa.
Powiedział w filmie Instagram: „Największą różnicą dla Guinnessa w Irlandii i Guinness w Wielkiej Brytanii jest to, że w większości (Wielkiej Brytanii) pubów twoja Guinness przechodzi ten sam system co Lagers.
„Więc jest nieco za zimno – jest zbyt schłodzone”.
Wiele irlandzkich pubów decyduje się na oddzielenie linii piwa i guinnessa, ponieważ uważają, że to znacznie poprawia jakość napoju.
Rogers wyjaśnił, w jaki sposób Guinness jest zazwyczaj wymuszany przez bardzo wąskie rury piwa w Wielkiej Brytanii, „Naprawdę, naprawdę szybko”. Jednak w swoim pubie zainstalował swój osobny system, aby rozwiązać problem.
Powiedział: „Nasz Guinness przechodzi przez zastrzeżony system chłodnic, linii i kranów, a my naprawdę się nim opiekujemy – i jest całkowicie oddzielony od lagerów, który działa na zupełnie innym systemie.
„Ludzie myślą, że smakuje lepiej niż inne puby”.
W ubiegłym roku Devonshire zajął drugie miejsce z 50 najlepszych gastropubów podczas ceremonii wręczenia nagród sponsorowanych przez Estrella Damm. Pomimo otwarcia zaledwie dwa lata temu, a boozer stał się hitem wśród Londyńczycy.
Wielu klientów pubu w stolicy zabrało się do Tripadvisor, aby pochwalić jakość jego Guinnessa. Jeden z bezpłatnych recenzentów powiedział: „Najlepszy Guinness w Anglii. Bardzo zajęty, ale udało mu się zdobyć miejsce. Przyjazna i wydajna obsługa”.
Podczas gdy kolejny dodał: „Zdecydowanie najlepszy kufel w Londynie. Idealnie wylewany”.
Trzeci powtórzył to: „Dobre kufle Guinnessa służyły w prawdziwy irlandzki sposób, wszystkie ułożone na barze gotowe i czekające. Mimo że jest to zajęte, podawane są stosunkowo szybko”.
Popularność stou wzrosła tak znacznie w zeszłym roku, że spowodowała poważny niedobór Guinnessa w trakcie Bożego Narodzenia.
Właściciel Diageo został zmuszony do racji, aby zapewnić, że każdy zakład otrzymał sprawiedliwy udział.
Firma macierzysta powiedziała, że „pracuje przez całą dobę”, aby zwiększyć dostawców, ponieważ sprzedaż netto wzrosła o 13% w ciągu sześciu miesięcy do grudnia.